Cégismertető

A CONSULTANT Mérnökiroda Kft. (1991.) alapvetően a különlegesen bonyolult és összetett beruházások vonatkozásában végez speciális felkészültséget igénylő szakértői tanácsadói tevékenységet több mint két évtizede.

 

A korábban a Janitsáry Iván okl. mérnök nevében jegyzett és nevével fémjelzett cég 100 %-ban magyar tulajdonban volt, és van ma is. Jelenlegi tulajdonosa az UNITEF’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt., mely komplex tervezői tevékenysége folytán jelentős háttérbázist biztosít a teljes műszaki tervezés, fejlesztés, műszaki és pénzügyi ellenőrzés területén.

 

A cég szakértői és műszaki tanácsadói támogatásával valósultak meg az olyan állami nagyberuházások, mint pl.

 

- a Zalalövő állomás és Bajánsenye-országhatár közötti magyar-szlovén vasúti project (2002)
- a Budapest Sportarénához kapcsolódó emeltszintű köztér (2003),
- az M0 autópálya Északi szektor 10-es és 11-es főút közötti szakasza (2008),
- az M6 autópálya Bátaszék - Bóly közötti szakasza A,B,C,D jelű alagútjai (2008),
- a Nemzeti Radioaktív Hulladék Tároló felszín alatti létesítményei (2011),
- az Erkel Színház felújítása,
- az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park,

 

A cég az elmúlt két évtizedben több minisztérium és állami szervezet beruházási munkáiban vett részt szakértőként és/vagy tanácsadóként, mint pl.

 

- a Közlekedési Minisztérium,
- a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium,
- a Kincstári Vagyoni Igazgatóság,
- a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.,
- a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium,
- a Miniszterelnökség,
- a Magyar Állami Operaház,
- az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.

 

A társaság a nagy volumenű tanácsadói megbízásait nagyrészt közbeszerzési pályázatokon nyerte.

 

A társaság szakemberei és a feladatok megoldásában résztvevő állandó szakértők a hazai építőipari szabályozás, valamint a beruházási, építési és projektvezetési gyakorlat alapos ismerői. A költség és árviszonyoknak, az építőipari vállalkozói piac jellemzőinek, a tervezési és hatósági tevékenységeknek ismerete teszi alkalmassá a társaságot arra, hogy összetett, hazai és külföldi részvétellel megvalósítandó nagy projektekben az igényes mérnök-tanácsadói, műszaki ellenőri, lebonyolítói feladatokat eredményesen ellássák. E feladatok teljesítésében biztos alapot jelent a szakértők sokéves bel- és külföldi tapasztalata és nyelvtudása.

 

A Társaság több éve végez átvilágításokat, műszaki szakértői és tanácsadási munkát nagy ingatlanfejlesztési projekteket hitelező bankok és beruházók részére a projektek előkészítésének és megvalósításának folyamatos felügyeletével hazánkban és külföldön.

 

A CONSULTANT Kft 1993. február óta a Tanácsadó Mérnökök és Építészek Magyarországi Szövetségének (TMSZ), a FIDIC nemzetközileg elismert hazai szervezetének alapító tagja, a FIDIC nemzetközi előírásainak és a TMSZ független mérnök tanácsadókra vonatkozó alapszabályainak és etikai előírásainak megfelelően tevékenykedik, követve ennek a szervezetnek a szerződéses, díj-megállapítási és mérnök szakmai irányelveit.

 

A Társaság az Első Magyar Tanúsító Zrt. által tanúsított MSZ EN ISO 9001:2009; MSZ EN ISO 14001:2005 minőség- és környezetközpontú irányítási rendszer szerint végzi tevékenységét.

 

Jelenlegi ügyvezetője Pető László okl. építőmérnök, több évtizedes szakmai gyakorlattal irányítja a cég tevékenységét. Pető László 2012 óta a TMSZ elnöke.