Cégünk bemutatása

Társaságunk 1991. óta a hazai építési piacon elismert, speciális felkészültségű mérnöki szakértő szervezetként van jelen. A Társaság alapítója Janitsáry Iván okleveles építőmérnök, okleveles építés-kivitelezési szakmérnök, építési- és építésgazdasági szakértő, aki 2005 év végéig a cég ügyvezetője is volt. A jelenlegi ügyvezető: Pető László okleveles szerkezetépítő mérnök, okleveles műszaki ellenőr.


Szakmai pályafutásuk során a Társaság vezető szakemberei számos korábbi hazai és külföldi nagy építési projekt irányításában vettek részt, és jelentős projektvezetési, lebonyolítói és tervezői gyakorlatra tettek szert.


A CONSULTANT Mérnöki Iroda Kft szakmai felkészültsége és referenciái alapján az elmúlt évtizedekben több különlegesen bonyolult, jelentős építési kockázatot hordozó szakértői és műszaki tanácsadói tevékenységet végzett a magyar állam (pld. Közlekedési Minisztérium, Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Miniszterelnöki Hivatal, Magyar Állami Operaház), különböző Magyarországon tevékenykedő külföldi befektetők és hazai állami vagyonkezelők (Kincstári Vagyoni Igazgatóság, Rendezvénycsarnok Rt.) megbízásából. (Épületkár helyreállítások, speciális mélyépítési feladatok, tartószerkezeti megerősítések, stb.)


A társaság nagy volumenű tanácsadói megbízásainak jelentős részét közbeszerzési pályázatokon nyerte. (Magyar – Szlovén Vasúti Projekt, Budapest Sportaréna, Budapest Sportaréna emeltszintű köztér, Nemzeti Radioaktív Hulladéktároló, stb.).


A társaság szakemberei és a feladatok megoldásában résztvevő állandó szakértők a hazai építőipari szabályozás, valamint a beruházási, építési és projektvezetési gyakorlat alapos ismerői. A költség és árviszonyoknak, az építőipari vállalkozói piac jellemzőinek, a tervezési és hatósági tevékenységeknek ismerete teszi alkalmassá a társaságot arra, hogy összetett, hazai és külföldi részvétellel megvalósítandó nagy projektekben az igényes mérnök-tanácsadói, műszaki ellenőri, lebonyolítói feladatokat eredményesen ellássák. E feladatok teljesítésében biztos alapot jelent a személyzet és az eseti szakértők sokéves bel- és külföldi tapasztalata és nyelvtudása.


A Társaság több éven át végzett átvilágításokat, műszaki szakértői és tanácsadási munkát nagy ingatlanfejlesztési projekteket hitelező bankok és beruházók részére a projektek előkészítésének és megvalósításának folyamatos felügyeletével hazánkban és külföldön.


A CONSULTANT Kft 1993. február óta a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetségének (TMSZ), a FIDIC kizárólagos hazai szervezetének alapító tagja. A TMSZ elnöke 2001-ben történt megválasztása óta Pető László, Társaságunk ügyvezetője.


Tevékenységünket a FIDIC nemzetközi előírásainak és a TMSZ független mérnök tanácsadókra vonatkozó alapszabályainak és etikai előírásainak megfelelően folytatjuk, követve ennek a szervezetnek a szerződéses, díj-megállapítási és mérnök szakmai irányelveit.


A Társaság az Első Magyar Tanúsító Kft. által tanúsított MSZ EN ISO 9001:2009; MSZ EN ISO 14001:2005 minőség- és környezetközpontú irányítási rendszer szerint végzi tevékenységét.